free hit counter javascript

View My Stats 

Jyväskylä 2007

Jyväskylä internationella utställning 18.11.2007

Det var meningen att vi skulle anmäla våra tre yngre hundar och ta med Noora som turist, men utställningsarrangörerna kunde inte ta emot turister pga trånga hallar.

Så kom det sig att vi anmälde nästan 11-åriga Noora till sin första officiella utställning någonsin. Vi tänkte att hon inte behöver gå in i ringen så länge hon får komma med in på utställningsplatsen.

Vi körde de dryga 300 km till Jyväskylä redan på lördagen med ett stopp för shopping i Tammerfors.
Vid övernattningen på hotell Alba i Jyväskylä hade vi en så fin utsikt över sjön. (klicka på bilden för att se ett större foto)

På söndagen upptäckte vi att Noora var den enda veteranen i gordonsetter-ringen. Efter lite fundering och uppmuntran från våra vänner, bestämde vi att hon får ta en tur i ringen också.

Eftersom fieldspanielerna och gordonsettrarna tävlade samtidigt, fick vi tänka ut hur vi skulle kunna vara på två platser samtidigt. Som tur var fick vi en bekant juniorhandler Mariikka Ala-Maakala att visa fieldarna, och Juha kunde koncentrera sig på gordonringen.

I ringen fick Nelli CK och tredje plats i sin öppen tik-klass, och när Juha var på väg ut ur ringen för att hämta Noora, kom Mariikka till ringkanten med händerna fulla av rosetter. Roosa hade fått hederspris och bliveit BIR valp, medan Essi hade fått CACIB och blivit BIR. Det var inte mycket tid att fira eftersom Noora skulle in i ringen och där kom kvällens jätteöverraskning. Noora fick CK och blev BIR veteran och tog sedan fjärde plats i bästa tik-klassen direkt bakom Nelli. Domaren var sträng eftersom bara en av sju hanar och fyra av sex tikar fick CK.
Så här många rosetter har vi aldrig tidigare haft på vår utställningsväska efter en utställning.

Valpar har ju inga finaltävlingar på officiella utställningar här i Finland, men både Noora och Essi fick visa upp sig i stora ringen. Där var det ju inga placeringar att förvänta men roligt hade de. Nelli fick följa med upp på läktaren för att se gruppfinalerna men tröttnade snart och sov igenom jublet och applåderna. Det är tröttsamt att vara vacker.

[Home] [Suomeksi] [In English] [På Svenska]